Početak je uvek najteži

Započeti sopstveni biznis nije lako, posebno mladim ljudima kojima je potrebna, kako finansijska, tako i stručna pomoć.

Da bi podstakao svoje studente da na vreme razvijaju preduzetničke ideje i nakon studija pokrenu sopstveni posao, Fakultet zdravstvenih i poslovnih studija Valjevo je 2015. godine uz podršku svojih partnera definisao koncept Poslovnog inkubatora koji je bio zasnovan na modelu preduzetničkog obrazovanja koji se ovde realizuje.

Nega preduzetničkog duha

Ovo je podrazumevalo da studenti od početka imaju sadržaje u kojima razvijaju svoju preduzetničku inicijativu i preduzetnički duh. 

Poslovni inkubator omogućavao je diplomcima i redovnim studentima da tokom studija osnuju firmu uz podršku svojih mentora koji im obezbeđuju da lakše prođu proces osnivanja, kao i da jedan određeni period, imaju obezbeđen poslovni prostor.

Savremeni prostor

Upravo ovaj izazov je, uz nedostatak podrške početničkoj preduzetničkoj ideji, jedan od osnovnih problema sa kojim su se suočavali u Valjevu i okruženju. 

Od osnivanja 2015. godine do danas, ova inicijativa prerasla je okvire Fakulteta te danas predstavlja zajedničku infrastrukturu sa kancelarijskim i/ili laboratorijskim prostorijama koja nastoji da svim svojim korisnicima obezbedi strateške usluge dodavanja vrednosti razvoju poslovanja. 

Istraživanje i razvoj

Poslovni inkubator za početničko preduzetništvo funkcioniše kao udruženje za istraživanje i razvoj, koje kroz različite projekte i saradnju sa nevladinim organizacijama ima mogućnost za obezbeđivanje neophodnih sredstava za razvijanje ovog koncepta.

Poslovni inkubatori koji podržavaju visoko tehnološka preduzeća

Poslovni inkubatori koji podržavaju samozapošljavanje

Nismo jedini

Prema Studiji o trenutnom stanju poslovnih inkubatora u Republici Srbiji koju je 2019. godine izradilo Ministarstvo privrede uz podršku EU, u Srbiji postoji 56 inicijativa za poslovnu inkubaciju koji su podeljeni u dve kategorije.

Vrata koja su otvorena svima

Poslovni inkubator Valjevo spada u kategoriju inkubatora koji podržavaju samozapošljavanje i prvi je osnovani inkubator na području Kolubarskog i Mačvanskog okuga. 

Namenjen je svim ljudima sa inicijativom, studentima, srednjoškolcima i svima onima koji imaju ideju o započinjanju sopstvenog posla.

Gde se nalazimo

Inkubator se nalazi u prostoru poslovne zgrade Singidunum u Železničkoj 5 u Valjevu, što podrazumeva i nekoliko inicijalnih kancelarija u kojima bi posao mogli da započnu zainteresovani stanari, kao i prateće neophodne zajedničke prostorije. 

Dakle, sve je usmereno na to da se olakša poslovanje početnicima u biznisu, ali i da se obezbede uslovi koji bi poslovnom inkubatoru omogućili da se osamostali i pruži bolju uslugu. 

Započni i ti svoj biznis

poslovniinkubatorvaljevo@gmail.com

 014/292-611

Železnička 5, Valjevo, Srbija

Close Menu