Pravljenje pametnih stvari

Kako da pravite sopstvene pametne uređaje?

Obuka u Regionalnom inovacionom startap centru Valjevo

Meetup: Uključi se u svet IoT tehnologija

7.6.2019. u 16h – 2 časa

U okviru ove radionice biće dat uvod u svet interneta stvari (IoT – Internet of Things). Biće izložena istorijska perspektiva, kao i predikcije vezane za budućnost i potencijal ove oblasti. Polaznici će se upoznati sa osnovnim platformama koje mogu koristiti da bi počeli da rade u ovoj oblasti, kao i da rade na sopstvenim projektima. Saznaće više i o vidovima i izvorima podrške koji su dostupni.

Ishodi: Polaznici će steći jasnu sliku o oblast ii njenim potencijalima, imaće dovoljno informacija da mogu da se odluče za konkretnu platformu sa kojom će da zakorače u svet interneta stvari. Imaće informacije gde mogu da nađu podršku i inspiraciju za svoje projekte. Posle ove radionice polaznici će biti spremni da se otisnu i počnu da istražuju uzbudljivi svet interneta stvari.

Radionica 1 – Moj prvi pametni uređaj

14.06.2019. u 18h – 4 časa

U okviru ove radionice polaznici će se upoznatti sa osnovama rada na Arduino mikrokontrolerskoj platformi. Kroz praktične primere naučiće da rade sa digitalnim ulazima i izlazima, analognim ulazima i osnovnim senzorskim i aktuatorskim modulima.

Ishodi: Polaznici će biti osposobljeni da rade na Arduino platformi i da uz pomoć nje realizuju jednostavnije uređaje kao što su uređaji za upravljanje osvetljenjem, čitanje i prikupljanje podataka sa senzora i slično. Polaznici će moći da na osnovu materijala dostupnih na internetu samostalno realizuju složene sisteme bazirane na Arduino platformi.

Radionica 2 – Kako da napravite sopstveni smart home ekosistem

21.06.2019. u 18h – 4 časa

U okviru ove radionice polaznici će naučiti kako da realizuju projekte na Arduino platformi koji mogu da komuniciraju sa mobilnim telefonom uz pomoć blutootha ili sa internetom uz pomoć wifi-ja. Biće predstavljene standardne aplikacije koje se mogu koristiti za testiranje ovakvih uređaja i predstavljen širok spektar mogućih oblasti primene.

Ishodi: Polaznici će biti osposobljeni da samostalno realizuju internet stvari uređaje i aplikacije bazirane na Arduino platformi. Pored toga, steći će potrebna znanja i sigurnost da mogu samostalno da osmišljavaju i u potpunosti realizuju složene projekte iz oblasti interneta stvari na Arduino platformi. Neke od ovih ideja mogu biti osnova za neke buduće startape.

Radionica 3 - Razvijte svoju IoT ideju u Startap centru

28.06.2019. u 18h – 4 časa

Ishodi: Polaznici će na konkretnom primeru statup kompanije koja je u samoj fazi nastajanja steći osnovne informacije o tome šta je sve potrebno da bi od početne ideje i IoT projekta implementiranog u kućnim uslovima došli do proizvoda i funkcionalne kompanije.

Pravljenje pametnih stvari

Prilika da naučite da pravite pametne uređaje zasnovane na Arduino platformi.

Rad u savremeno opremljenom prostoru.

Obuka počinje 7. juna u 16h i sastoji se od 4 celine.
Nastava se održava svakog petka.

O predavaču

Marko Tanasković je završio Elektrotehnički fakultet u Beogradu, a potom master i doktorske studije na prestižnom Švajcarskom federalnom institute za tehnologiju (ETH) u Cirihu iz oblasti automatskog upravljanja. Radio je nekoliko godina kao inženjer razvoja u Švajcarskoj. Od 2016 je docent na Univerzitetu Singidunum, a od 2018 i dekan Tehničkog fakulteta. Učestvuje u nekoliko razvojnih projekta koje su uglavnom pokrenule startup kompanije iz oblasti interneta stvari i veštačke inteligencije.

Marko TANASKOVIĆ

Broj mesta je ograničen, a prijave su besplatne i vrše se putem sledeće forme

Želite da pokrenete svoj startap?

Regionalni inovacioni startap centar Valjevo (RISC Valjevo) je spreman za prve stanare.
Ukoliko imate ideju za posao ali niste sigurni kako da je realizujete, javite nam se.

Radno vreme

Ponedeljak - Petak : 9:00-20:00 časova

Gde se nalazimo

Železnička 5, Valjevo
E-mail: poslovniinkubatorvaljevo@gmail.com

Close Menu