Koncept 2017

Tromesečna obuka studentskih grupa,kroz dva ciklusa, u cilju razvoja poslovne logike i razvoja sposobnosti primene različitih znanja u praksi, organizovana u saradnji Poslovnog inkubatora, Fakulteta, zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija i partnerskih uspešnih valjevskih kompanija. Projekat je podrazumevao rešavanje konkretnih radnih zadataka na teme istraživanja i analiza domaćeg i inostranog tržišta za plasman proizvoda partnerskih firmi, analizu zakonske regulative, finansijsku analizu potencijalnih domaćih i inostranih partnera, formiranje marketing miksa i prezentovanje rezultata.

Sam projekat se odvijao u tri faze. U prvoj fazi studenti su imali prilike da se upoznaju sa specifičnostima sektora malih i srednjih preduzeća, povećavajući svoje obrazovno iskustvo. U drugoj fazi predstavnici partnerskih firmi, Publik i Prerada mesa Jovanović, u više sesija prezentovali su svoja preduzeća i u direktnoj komunikaciji sa studentima rešavali niz realnih problemskih situacija. Studenti su dobili konkretne radne zadatke, čije rešavanje podrazumeva svojevrsnu sinergiju prethodno stečenih znanja iz finansija, računovodstva, marketinga i menadžmenta, a grupe su podeljene na studente različitih smerova, da bi se afirmisao timski rad. Završna, treća faza, podrazumevala je rešavanje konkretnih radnih zadataka kroz istraživanje domaćeg i ino tržišta, analizu zakonske regulative, finansijsku analizu potencijalnih domaćih i ino partnera, formiranje marketing miksa i prezentovanje rezultata i preporuka partnerskim firmama.

Komisija je prezentacije ocenila kvalitetnim, a rezultate istraživanja realnim i primenljivim u praksi. Konstatovano je da je ostvaren osnovni cilj obuke, a to je razvoj poslovne logike i razvoj sposobnosti studenata da različita znanja primene na najefikasniji način u praksi
Višestruko pozitivni efekti projekta ogledali su se u preporukama mogu­ćnosti za inovacije u prodajnim asorti­manima kompanija i zapošljavanju 5 studenata u poslovnim sistemima “Publik”­Valjevo i Preduzeće za preradu i prodaju mesa “Jovanović“ iz Valjeva.

Close Menu