Poslovni inkubator Valjevo dao svoj doprinos projektu EU i Ministarstva privrede

Od 15. januara 2019. godine Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije sprovodi projekat Poslovni inkubatori kao pružaoci usluga visoke vrednosti malim i srednjim preduzećima, finansiran od strane EU.

Projekat traje 2 godine u cilju povećanja konkurentnosti i inovativnosti startapova kroz jačanje kapaciteta poslovnih inkubatora u Srbiji kako bi pružili što kvalitetnije usluge svojim stanarima.

Projekat sprovodi konzorcijum GFA konsalting grupa, kroz partnerstvo organizacija International Development Ireland koja se bavi implementacijom razvojnih strategijskih projekata, fondacijom Seed Forum Norway i Univerzitetom primenjenih nauka iz Libeka, Nemačka.

Ukupna vrednost ovog projekta koji finansira EU iznosi 1.499.750 eura.

Fokus projekta je na 2 ciljne grupe: inkubatore koji podržavaju tehnološke startapove i inkubatore koji imaju za cilj samozapošljavanje.

Projekat se sastoji iz 3 dela, a to su:

  1. Procena trenutne situacije poslovnih inkubatora u Srbiji i ažuriranje i produbljivanje postojećih studija;
  2. Nadogradnja usluga i dizajniranje novih usluga odabranih poslovnih inkubatora;
  3. Jačanje kapaciteta relevantnih aktera za dalji razvoj poslovnih inkubatora u Srbiji u skladu sa modelom javno-privatnog partnerstva (PPP). 

Tim za tehničku pomoć projekta sprovodi studijske posete svim identifikovanim poslovnim inkubatorima i inicijativama u različitim regionima.

U utorak, 10. aprila 2019. godine Poslovni inkubator Valjevo posetili su glavni ekspert Projekta i predstavnici Sektora za razvoj malih i srednjih preduzeća Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije koji su se detaljno upoznali sa poslovanjem inkubatora, kapacitetima i prirodom startapova čime su se stvorile dalje mogućnosti saradnje radi unapređenja postojećih i dizajniranja novih usluga koje naš inkubator nudi.

Close Menu